perjantai 5. joulukuuta 2014

Työssäoppiminen viikko 7

Viikolla seitsemän vietin vain yhden päivän ompelimossa ja kolme päivää Kaapelitehtaalla studiokuvauksissa. Maanantaina ylen ompelimossa tein korjausompelutöitä pääasiassa linnanjuhliin.
Sain mahdollisuuden tutustua paremmin puvustajan työpäivään. Olin yhdessä kahden muun puvustajan kanssa studiolla.

Minun tehtäviäni olivat ensimmäisenä päivänä rakentaa sovitustilat rekkien ja väliseinien avulla, tarvittaessa korjata tai muokata vaatteita ja asusteita sekä silittää ja huoltaa vaatteita. Seuraavat kaksi päivää menivät saman kaavan mukaan. Sain myös ompelukoneen avuksi kun tuli enemmään ompeluhommia, jotka piti hoitaa mahdollisimman nopeasti.
Minusta oli mielenkiintoisa nähdä puvustajan työpäivä alusta loppuun. Kuvauspäivät ovat usein pitkiä, aamusta iltaan. Puvustajana täytyy osata noudattaa aikatauluja ja toimia järjestelmällisesti, jotta pukeminen ja valmistautuminen kuvauksiin sujuisi ilman ongelmia.

Alla on kuvia pienistä projekteista joita tein paikan päällä. Valmistin esimerkiksi Tyra Thermanin suunnittelemat höyhenkoristeen suunnittelijan itsensä puvustaman asiakkaan korsettiin. Ompelin siis villakankaaseen käsin höyheniä ja ne kiinnitettiin korsettiin yhdessä vyön kanssa.

Punaisiin korkokenkiin lisäsin karvatupsut, joita trimmasin saksilla, jotta ne olisivat mahdollisimman pyöreät :)

Lisäksi kavensin paitoja, lyhensin paidan helmaa ja ompelin nappeja ja korjasin kärsineitä vaatteita.
Auringonlasku studion ikkunasta
Maisema aamulla studiolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti