torstai 22. tammikuuta 2015

Making of customer work

Valmistujaismekon valmistus etenee melko nopeasti. Yllätyin ensimmäistä protyyppiä sovittaessa kuinka paljon kaavoista piti edelleen poistaa. Enimmäkseen selkäosassa kaitaleilla oli liikaa pituutta. Ruutukankaasta tehdyssä protossa näkyy myös origamikukkia, joita kokeilin tehdä lakanakankaasta. En ole vielä päättänyt lisäänkö lopulliseen vaatteeseen näitä koristeita. Luulen, että asiakas saa päättää.


Itse käytettävästä kankaasta tehty mekko istui hyvin, lukuunottamatta pieniä muutoksia pääntiellä ja sivusaumoissa. Päätimme myös tehdä takasaumaan halkion käytännöllisistä syistä. Helman pituutta muutetaan vielä myöhemmin seuraavan sovituksen yhteydessä. Kangas on hyvin räikeä ja vie paljon huomiota, joten pyrin pitämään yksityiskohtien lisäämisen kurissa. 


Muut mallistoni asut ovat vielä suunnitteluvaiheessa, kunnes löydän oikeat kankaat asuja varten. Materiaali on hyvin ratkaisevassa osassa vaatteen valmistuksen suunnittelussa, joten haluan löytää juuri oikeanlaiset materiaalit sopimaan suunnitelmiini. Minulla on kuitenkin vahva visio malliston yleisilmeestä, tunnelmasta ja tyylistä. Haluan vaihteeksi keskittyä tekemään hieman yksinkertaisempia vaatteita kuin aikaisemmin, mutta silti tarkoitukseni on haastaa itseni tekemällä aina jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti